Microsoft NCE

Microsoft har under året 2022 gjort vissa förändringar kring sina prenumerationstjänster inom Office 365 och Microsoft 365. Man kallar förändringen NCE (New Commerce Experience) och det påverkar dig som kund till nuteXa IT.

Den stora skillnaden för er som kund är att:

  • Microsoft har höjt priserna på vissa licenser.

  • Ett prenumerationsavtal är bindande och löper på 12 månader. Inom 12-månadersavtalet kan man utöka antalet licenser, men inte minska. Minskning kan ske först när 12-månadersperioden löpt ut och ska förnyas.

  • Om man ändå vill minska antalet licenser under avtalsperioden, kan månadslicenser köpas till ett ca 20% högre pris.

Prisjusteringen genomfördes på nytecknade avtal redan i mars 2022. Det samma för avtal som förnyats efter mars. Men vi på nuteXa IT passade på att förnya samtliga kunders befintliga avtal i god tid innan dess för att undvika prishöjningen. Nu närmar vi oss avtalens 12 månaders brytpunkt, vilket innebär NCE träder i kraft med ovan villkor när detta sker.

Du som kund behöver fundera på om du vill ha kvar möjligheten att minska antalet licenser under kommande 12-månadersperiod. Uppskatta i så fall hur många du tror att du kommer att vilja minska med under nästkommande period och meddela oss. Tänk på att priset för månadsvisa licenser alltså är 20% högre än årsvisa.

Har du frågor eller funderingar på Microsoft NCE och förändringarna är du varmt välkommen att kontakta oss.

Föregående
Föregående

nuteXa IT och Micropter går samman

Nästa
Nästa

5-ÅRSKALAS OCH NY WEBB!