Microsoft Azure

Vi på nuteXa är förespråkare för modern IT. En IT som levereras månadsvis och med en kostnad baserat på faktiskt användande.

IT och Infrastruktur består idag av: IaaS, PaaS och SaaS

Vad är det och vad är rätt för mig och min verksamhet? Vi ska försöka förklara det enkelt. Men först går vi igenom förkortningarna.

  • Infrastructure as a Service
  • Plattform as a Service
  • Software as a Service

Begreppet as a Service är inte nytt och det är vanligt förekommande inom IT-branschen, som än tjänst är precis vad det låter som. Man betalar för det man använder helt enkelt.

Vad är då skillnaden mellan de olika?

IaaS

Infrastructure as a Service baseras på 3 huvudkomponenter.

  • Beräkning (vCPU)
  • Lagring (diskutrymme)
  • Hastighet (vRAM)

Dessa tre komponenter utgör grunden för IaaS, sedan tillkommer det operativsystem. Denna typ av tjänst är vanligt förekommande inom traditionell on-prem leverans eller hosting som det även populärt kallas. Ansvaret för att det uppdateras enligt best practice ligger hos dig som kund eller hos din leverantör. Då kallas man ofta detta för Managed eller driftad.

Ni som går i tankarna om molnet är för er så är detta den snabbaste vägen framåt. Man gör en så kallad 1 till 1 migrering, dvs man flyttar era virtuella servrar som ni har idag och flyttar dom precis som dom är till Azure. Fördelen är att ni nu kommer börja betala för det ni nyttjar just nu och inte det ni förväntas nyttja i framtiden. Till exempel lagring (storage) om ni har 1 gigabyte data som behöver lagras så betalar ni för 1 gigabyte data, inte för ett framtida behov på kanske 2 gigabyte data.

PaaS

Azure bygger på precis samma sak men är mer av en PaaS, du köper en plattform där du driftar dina applikationer och ansvarar själv för din data. Men uppdateringar av operativsystem eller plattformen behöver du inte tänka på, det sköter din leverantör av plattformen. Ett vanligt exempel på PaaS är Microsoft SQL

SaaS

SaaS är den som de flesta känner till, enklast är att tänka på det som en programvara. Du betalar en summa per månad och bryr dig inte om tekniken bakom hur eller varför det funkar. Det kryllar av SaaS och det är en marknad som växer kraftigt. Den SaaS som är mest känd idag bland svenska företagare är nog Office 365. Men även streamingtjänster och vissa ekonomiprogram räknas in i gruppen SaaS.

Vad innebär Azure för er?

Det är möjligheternas plats, möjligheterna att hyra resurser per sekund, att få geografisk redundans att säkerställa att era användare alltid är nära informationen och att alltid ha säker och uppdaterad infrastruktur.
Vi kan hjälpa er med att bygga en IT-miljö som är verksamhetsanpassad idag, imorgon och i framtiden. En IT-miljö man inte behöver betala i förskott för en förväntad förbrukning utan betala för en faktiskt förbrukning i takt med att ni växer som bolag.  

 

Integritetspolicy

Personuppgifter

Personuppgifter är information som kan knytas till en identifierad eller identifierbar person som exempelvis namn, adress, personnummer, e-postadress och IP-adress. Dessa uppgifter kan vara nödvändiga för oss att behandla för att vi ska kunna betjäna dig som kund.

Vi behandlar personuppgifter som är nödvändiga för att leverera våra IT-tjänster. nuteXa IT behandlar personuppgifter i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning. Din integritet är viktig för oss och vi har ett stort fokus på att dina personuppgifter hanteras i enlighet med principerna om sekretess, integritet, tillgänglighet och hållbarhet.

Vi är medvetna om att det inte är lämpligt att skicka känsliga personuppgifter eller personnummer via e-post utan att innehållet krypteras.

Om en säkerhetsöverträdelse som mycket sannolikt kan utgöra en allvarlig risk för våra kunders rättigheter, rapporterar vi detta till dig i enlighet med personuppgiftsregelverket.

Varför och hur behandlar vi personuppgifter?

Syftet med vår behandling av dina personuppgifter är att identifiera dig som kund och uppfylla det avtal ni har med oss. Alla anställda på nuteXa IT omfattas av tystnadsplikt. Arbetstagaren är pålagd en tystnadsplikt både mot externa personer och mot verksamheter, men även internt mellan kollegor. Tystnadsplikten upphör inte när anställningen avslutas.

När delar du information med oss?

Vi samlar endast information om dig för att skicka relevant information du själv begär. Vi hämtar eller sparar aldrig din information utan ditt samtycke och använder aldrig informationen för något annat än vad vi har angivit. Exempel på situationer där du delar din personliga information är när du registrerar dig, genom att fylla i en av våra formulär på vår webbsida eller söker ett ledigt jobb.

Vi kommer endast att hämta personlig information om dig som är nödvändig för det aktuella ändamålet.

Delar vi dina personuppgifter med andra?

Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut din personliga information till en tredje part. Eventuella tredjeparter som får persondata från oss sker genom egna avtal, och omfattas av sekretesskyldighet.

Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade eller raderade

Du kan när som helst kräva att vi korrigerar felaktiga personuppgifter eller lägga till ny information om du anser att det vi har är ofullständigt. Du kan också när som helst kräva att vi tar bort din personliga information. Dessutom kan du begränsa behandlingen av din personliga information.

Du har rätt att kräva tillgång till din personliga data

Du har rätt att få tillgång till all persondata vi har registrerad om dig, och du kan när som helst kontakta oss för att få en sådan översikt. Vi kommer att svara dig senast inom 30 dagar efter att du har kontaktat oss. Skicka ett mail till info@nutexa.se om du vill få tillgång till din personliga information.

Hur länge lagrar vi personuppgifter om dig?

Vi lagrar inte personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för att uppfylla syftet med behandlingen. Om du har en kundrelation med oss lagras personuppgifter om dig så länge denna är aktiv. Den personliga informationen kommer sedan att raderas.

Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor och vår integritetspolicy.