Microsoft 365

De flesta företag har idag tagit sitt första steg in i molnet via Office 365 men för en tid sedan bytte många av Officelicenserna namn till

Microsoft 365.

Vad är skillnaden mellan Microsoft 365 och Office 365

Ja på ytan är det egentligen bara Office Apps som är någorlunda samma, Office Apps är det nya namnet på de programmen vi lärt oss att älska och arbetar i varje dag. Word, Excel, Powerpoint och OneNote. Men även om det såklart finns stora likheter så är Microsoft 365 idolen som Office 365 sneglar avundsjukt på. Smartare, starkare, säkrare. 

 

Olika licenser för olika användare

Man kan enkelt förklarat att man delar upp licenserna i 2 former. Småföretag, (Business) i Microsofts värld upp till 300 användare och stora företag (Enterprise) 301 eller fler användare. Vi ser även en stor vinning i att olika användarroller har olika licenser. 

Om vi fördjupar oss något i Business sviten så kan man återigen dela upp det i 2 delar. En med EMS och en utan EMS. 

EMS - Enterprise, Mobility & Security

EMS är för de företag som vill ha en molnbaserad säker lösning för att hantera sina användaruppgifter, datorer och telefoner.

I stället för att uppdatera varje dator var och en för sig så uppdateras alla centraliserat på samma gång. Det ger en möjlighet att enkelt och smidigt administrera alla enheter. Den delen som sköter om enhetshantering heter Intune och är en av delarna inom EMS.

Intune

Microsoft Intune är hjärnan för enhetshantering, det integrerar med Azure Active Directory (Azure AD) för att kontrollera rättigheter. Via Intunes kan ni välja vilka appar som ska förinstalleras, skydda företagets information <länk> samt fjärradera företagsinformation om enheten försvinner.

Integritetspolicy

Personuppgifter

Personuppgifter är information som kan knytas till en identifierad eller identifierbar person som exempelvis namn, adress, personnummer, e-postadress och IP-adress. Dessa uppgifter kan vara nödvändiga för oss att behandla för att vi ska kunna betjäna dig som kund.

Vi behandlar personuppgifter som är nödvändiga för att leverera våra IT-tjänster. nuteXa IT behandlar personuppgifter i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning. Din integritet är viktig för oss och vi har ett stort fokus på att dina personuppgifter hanteras i enlighet med principerna om sekretess, integritet, tillgänglighet och hållbarhet.

Vi är medvetna om att det inte är lämpligt att skicka känsliga personuppgifter eller personnummer via e-post utan att innehållet krypteras.

Om en säkerhetsöverträdelse som mycket sannolikt kan utgöra en allvarlig risk för våra kunders rättigheter, rapporterar vi detta till dig i enlighet med personuppgiftsregelverket.

Varför och hur behandlar vi personuppgifter?

Syftet med vår behandling av dina personuppgifter är att identifiera dig som kund och uppfylla det avtal ni har med oss. Alla anställda på nuteXa IT omfattas av tystnadsplikt. Arbetstagaren är pålagd en tystnadsplikt både mot externa personer och mot verksamheter, men även internt mellan kollegor. Tystnadsplikten upphör inte när anställningen avslutas.

När delar du information med oss?

Vi samlar endast information om dig för att skicka relevant information du själv begär. Vi hämtar eller sparar aldrig din information utan ditt samtycke och använder aldrig informationen för något annat än vad vi har angivit. Exempel på situationer där du delar din personliga information är när du registrerar dig, genom att fylla i en av våra formulär på vår webbsida eller söker ett ledigt jobb.

Vi kommer endast att hämta personlig information om dig som är nödvändig för det aktuella ändamålet.

Delar vi dina personuppgifter med andra?

Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut din personliga information till en tredje part. Eventuella tredjeparter som får persondata från oss sker genom egna avtal, och omfattas av sekretesskyldighet.

Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade eller raderade

Du kan när som helst kräva att vi korrigerar felaktiga personuppgifter eller lägga till ny information om du anser att det vi har är ofullständigt. Du kan också när som helst kräva att vi tar bort din personliga information. Dessutom kan du begränsa behandlingen av din personliga information.

Du har rätt att kräva tillgång till din personliga data

Du har rätt att få tillgång till all persondata vi har registrerad om dig, och du kan när som helst kontakta oss för att få en sådan översikt. Vi kommer att svara dig senast inom 30 dagar efter att du har kontaktat oss. Skicka ett mail till info@nutexa.se om du vill få tillgång till din personliga information.

Hur länge lagrar vi personuppgifter om dig?

Vi lagrar inte personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för att uppfylla syftet med behandlingen. Om du har en kundrelation med oss lagras personuppgifter om dig så länge denna är aktiv. Den personliga informationen kommer sedan att raderas.

Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor och vår integritetspolicy.