nuteXa IT och Micropter går samman

Efter 6 år spännande år tar nuteXa IT nu nästa kliv och går samman med Micropter IT. För nuteXa IT och våra kunder innebär det att vi förstärker bolaget med kompetens och resurser för framtida utveckling. Samgåendet innebär att Micropter förvärvar en betydande andel i nuteXa IT.

Ur ett kundperspektiv innebär samgåendet en möjlighet utveckling och förbättring i vårt utbud med en utökad tjänsteportfölj och ökad tillgänglighet. Initialt kommer nuteXa IT verka under samma varumärke och kontaktvägar som nu. Vår support kommer att hanteras från Micropter inom snar framtid.

Erik Asketun, grundare på nuteXa IT:

”Vi har sedan en tid sökt efter en partner som delar vår filosofi om att sälja och leverera IT mot små och medelstora verksamheter inom Västsverige. Med Micropter har vi hittat rätt drivkraft och erfarenhet som gör det möjligt för oss att utveckla vår expertis med fler kompetenta kollegor och ta oss an fler och större uppdrag och kunder. För våra befintliga kunder blir det här ett klart lyft!”

Mikael Rohlén, VD på Micropter:

Micropter är inne i en tillväxtfas och samgåendet med nuteXa ger oss nya muskler att fortsätta vår tillväxtresa med nya och befintliga kunder. Samtidigt får vi nya erfarenheter inom förvaltning och utveckling av vår och våra kunders IT-miljöer.

Micropter beräknar omsätta 25 MSEK (2023/2024) och har haft en stark tillväxt med god lönsamhet de senaste åren. Tillsammans blir den nya konstellationen ca 17 anställda med en gemensam omsättning upp mot 30 MSEK.

 Samgåendet innebär att nuteXa IT flyttar in i Micropters lokaler på Norra Ågatan i Mölndal.

Kontakt

Erik Asketun, VD nuteXa IT, erik.asketun@nutexa.se, 0733-41 18 34

Mikael Rohlén, VD Micropter, mikael.rohlen@micropter.se, 0706-51 33 35 | www.micropter.se

Nästa
Nästa

Microsoft NCE